Thuiskomen met de vroedvrouw

Lactatiekundige

Voor de meeste mama's en baby'tjes verloopt de borstvoedingsperiode zonder veel problemen en is dit genieten voor beiden. Toch is borstvoeding geven niet altijd vanzelfsprekend.

Als lactatiekundige geven we objectief en doelgericht advies en informatie inzake het starten en het verdere verloop van  borstvoeding. Een goede begeleiding en ondersteuning tijdens je borstvoedingsperiode levert een belangrijke bijdrage aan het plezier en het verdere verloop van de borstvoeding. Indien er zich toch problemen voordoen of het loopt niet zoals je verwacht, kan een snelle tussenkomst en steun van een lactatiekundige veel voor je betekenen.

We geven onder andere advies ivm:

- Fysiologie van borstvoeding en het belang van frequente borstmomenten

- Borstvoeding tijdens de eerste dagen na de geboorte met oog voor een juiste aanlegtechniek en voedingshouding

- Aanlegproblemen en pijn bij het voeden

- Problemen zoals stuwing,  verstopt melkkanaaltje en borstontsteking

- Onvoldoende of overmatige melkproductie

- borstvoeding bij een premature baby of bij een meerling

- Kolven en bewaren van moedermelk

- Combinatie borstvoeding en werken/studeren

- Combinatie borstvoeding en starten met vaste voeding

- Afbouwen van borstvoeding

...

Praktisch

• Terugbetaling: In België wordt er voor een lactatiekundig consult nog geen terugbetaling of tussenkomst door de mutualiteit of ziekteverzekering voorzien. Kies je een vroedvrouw van 'Het Vroedvrouwenhuis', dan geniet je ook van onze expertise als lactatiekundige. Doe je beroep op een andere vroedvrouw, dan betaal je een vrij tarief voor een lactatiekundig consult. Wil je meer informatie hierover, aarzel niet om ons te contacteren. CONTACTEER ONS
Wil je meer algemene informatie over de lactatiekundige dan kan je altijd terecht bij de Belgische Vereniging van Lactatiekundingen.